Outfit: hoodie og blotterjakke

Ferietips: sommer eller sensommer?

—SPONSORERET AF ELIZA WAS HERE —
img_2021638ba8b8-6855-4a92-a4e3-9e54685f8acaed3dc6fb-e9ce-4179-ab0a-b19be1b9ec06

Har I styr på planerne for sommerferien? Hvis ikke har jeg nogle rigtige gode idéer til jer. Hvis I allerede har styr på det hele, kan dette være inspiration til en lille sensommerferie 🙂

Jeg tror ikke, det er gået nogens næse forbi, at jeg var Cypern med Eliza Was Here for en måneds tid siden (læs eller genlæs  HER og HER). Jeg skal afsted igen (gerne i september), hvorfor jeg har siddet og støvsuget alle Eliza’s muligheder. De har 7 forskellige rejsedestinationer; Cypern, Grækenland, Italien, Malta, Portugal, Spanien og Tyrkiet. Lige i øjeblikket hælder jeg mest til at tage til Grækenland igen (eller Cypern er jo halv græsk og halv tyrkisk). Men I ved vel hvad jeg mener med igen? 🙂

Grækenland er simpelthen så smukt. Deres hav er meget mere blåt end havet i Thailand. I Thailand er vandet det faktisk grumset og brunt. I hvert fald de steder jeg har været. Rimelig skuffende. ANYWAAAY. Grækenland. Eller Malta. Dér skal jeg hen. Nej. Faktisk alle deres destinationer.

Følgende steder vil jeg gerne besøge. Pheeew jeg får travlt: collageferiecollage22222

Det der gør Eliza Was Here helt specielt og anderledes i forhold til andre rejsebureauer, er at, de tager afstand fra masseturisme. Man bliver altid indlogeret på de mest lokale og autentiske indkvarteringer. Ofte er det et lokalt ægtepar der ejer ferieboligen. Hvad siger I så? Derudover så finder I hurtigt ud af, at kommunikationen ud ad til er en helt anden end hvad vi normalt finder hos deres konkurrenter. Eliza Was Here skal nemlig forstås som om at Eliza er en vaskeægte kvinde, der rejser rundt og afprøver og oplever de forskellige destinationer. Alle ferierne er beskrevet som om, det er Eliza der fortæller om hendes oplevelser. Jeg elsker det! Faktisk gik jeg lidt og ventede på at møde Eliza på Cypern (haha). Det bliver ekstremt autentisk på denne måde og jeg får lyst til at tage afsted med det samme. Her er de 6 feriesteder, jeg gerne vil besøge NU – beskrevet af Eliza:

1. Grækenland – Panorama Villas

“Manolis og Sonia, der er værtsparret på mit indkvarteringssted, har åbenhjertigt fortalt mig deres historie, og jeg bliver en lille smule rørt over at høre om deres mangeårige liv og ægteskab. De ejede ingenting, da de mødte hinanden, men de drømte altid om et hus på et bjerg, hvor de sammen kunne sidde og nyde solnedgangen efter dagens arbejde. Det ene hus er blevet til elleve små huse, som de selv har bygget i årenes løb, så de sammen med en masse andre mennesker kan nyde stedet og livet. Manolis kender de smukkeste strande på øen, og Sonia har lagt al sin energi og kærlighed i indretningen af lejlighederne. Haverne omkring lejlighederne er velanlagte, og udsigten over havet og de bjergagtige omgivelser er fænomenale. “Drømme går altså somme tider i opfyldelse,” filosoferer jeg. Sonia giver sin mands hånd et kærligt klem og tilføjer: “Men nu holder vi af at opfylde vores gæsters drømme!”

2. Grækenland – Ellotis Beach

“Somme tider kommer man til et sted, som man slet ikke vil væk fra igen. Ellotis Beach er sådan et sted. Til alle sider er jeg omgivet af en vidunderlig udsigt over havet. Fra stranden, ved swimmingpoolen eller i mit studio, overalt den skønne udsigt. Også fra Ellotis Beach-tavernaen. Solen er langsomt ved at gå ned, da jeg sætter mig ved et bord i den hyggelige restaurant. Michalis kommer hurtigt henimod mig: “Eliza! Dejligt at se dig. Når du har spist her én gang, så bryder du dig ikke om maden andre steder  – stol på mig!” Han blinker til mig. Inden jeg når at se på menukortet, sludrer han begejstret videre. “Du skal smage den lækreste ret på menukortet. Må jeg anbefale de ægte, den hjemmelavede pasta med rejer?” Han lyder så begejstret, at jeg følger hans forslag og bestiller en portion mezes. Mens jeg venter på maden, sidder jeg og falder i svime over solen, der forsvinder bag bjergene og farver himmelen helt rød, samt den iørefaldende, græske melodi, der lyder svagt i baggrunden. Jeg udstøder et dybt, lykkeligt suk. Hvor er jeg glad for, at jeg har opdaget det her lille paradis …”

3. CypernLeonidas Village Houses

“Jeg kommer på benene, og ti minutter senere kører jeg ind i landsbyen Ghoudi. Leonidas Village Houses er beliggende i udkanten af dette idylliske sted med skøn udsigt over dalene med appelsintræer. Gennem porten træder man ind i Marinas univers. Husene fra det 19.århundrede omkring swimmingpoolen er nyrenoverede og lavet om til komfortable lejligheder. Og som det er tilfældet hos de fleste cyprioter, genkender man med det samme kærligheden til deres elskede ø: Autentiske materialer, natursten, de smukke naturfarver og det mørke træ. Det er muligt at sove i en ægte himmelseng, og på den anden side af træskodderne ligger det smukke, bakkede landskab. Stedet er dog også moderne og komfortabelt – og hyggeligt naturligvis! Sådan et sted, hvor man har lyst til at blive lidt længere. Det beslutter jeg mig da også til efter Marinas begejstrede rundvisning.
Og nu ligger jeg ved swimmingpoolen. De andre gæster sidder og småsludrer, leger i vandet eller daser i solen. Marina kommer gående og spørger, om jeg allerede føler mig hjemme. Jeg nikker, og hun spørger, om jeg har lyst til at drikke en kop kaffe med hende i aften. Jeg ler og kan ikke finde på andet at sige end: “Det lyder virkelig hyggeligt!”

4. Italien –  Relais La Tenuta del Gallo

“Det føles, som om jeg svæver gennem gangene på Relais Tenuta del Gallo, for atmosfæren er fyrstelig og kongelig! Det er, som om jeg endelig må betræde mit palads, og jeg forventer næsten, at folk nejer for mig. Det lyder måske skørt, men jeg føler mig som en prinsesse, sådan som alle små piger går og drømmer om. Det begyndte egentlig allerede ved ankomsten, da jeg passerede de smukke egetræer, frugtplantagerne og olivenlundene.
Relais Tenuta del Gallo ligger på en bakke, og omgivelserne får dig til at gå ned i et helt lavt gear. Det gamle landsted emmer af charme og elegance, og stilen er gennemført ned til mindste detalje: De draperede gardiner, silkestofferne og søjlerne. Ved solnedgang går du gennem den italienske have og forsvinder i en blomstrende oase. Dørene har dørgreb af messing, og du kan slappe af i elegante stole med blomstret dessin. Og sådan kunne jeg fortsætte i timevis. Der er, som om du rejser tilbage til et fyrsteligt Italien fra længst forgangne tider. Køkkenchefen sørger for, at de kulinariske oplevelser er i topklassen. Jeg ser på mit armbåndsur. Klokken er fem, så jeg kan lige nå en hurtig dukkert i swimmingpoolen, hvorfra man kan nyde udsigten over dalen.

Da jeg vågner næste morgen i himmelsengen på mit paladsagtige værelse, føler jeg mig som en rigtig  prinsesse. Mon jeg alligevel skulle have blåt blod i årerne?”

5. Portugal – Casas da Levada

“Efter en kort gåtur ankommer vi til en grå stenbygning. Foran bygningen får jeg øje på en swimmingpool, der ligger omgivet af frugttræer og planter, og til den anden side har man – så langt øjet rækker – en fantastisk udsigt over havet. Det er som at træde ind i et eventyr: Der er en rund trædør, små snoede stier af træstammer, i køkkenet er der ternede gardiner for køkkenskabene og endda en håndvask med en gammeldags vandhane . Soveværelserne har smagfuld indretning, og også her føler man sig hensat til en eventyrverden: Der er skodder for vinduerne, hyggelige guldtæpper og høje lofter med træbjælker. Da Joaquim lidt efter kommer og spørger, om jeg har lyst til at se det nyfødte gedekid og kaninerne, følger jeg efter ham med det samme. Hvis det her eventyr skulle have en titel, tror jeg, at jeg ville kalde det ’Eventyret om lykkens hus på Madeira.”

6. Malta – Razzett Ghasri

“Selvom øen Gozo ikke er så stor, så opdager man nye ting hver eneste dag. Det gjorde jeg også sidste gang, da jeg havde planlagt at udforske den vestlige del af øen pr. cykel. Jeg befandt mig på en mere øde del af øen, da jeg pludselig stødte på et par gamle huse omgivet af en slags klostermur. Mine nysgerrige blikke blev opfanget af Maryse, der er stedet ejer. Hun inviterede mig indenfor, og inden jeg var klar over det, sad vi med et glas vin på den solrige terrasse ved swimmingpoolen. Hun begyndte begejstret at fortælle, hvordan hun og hendes mand Edward i sin tid var faldet pladask for det dengang forladte og faldefærdige kompleks. De kunne se stedets muligheder, at det kunne blive deres eget lille paradis. Efter grundig planlægning og mange års hårdt arbejde lykkedes det dem omsider at få drømmen til at gå i opfyldelse.

Det nyder jeg godt af nu. Det er ved at blive aften, og Maryse og Edward inviterer mig til at spise med. Da vi er færdige med det lækre måltid, går det op for mig, at jeg faktisk har fået adskillige glas vin, og at det nok er en dårlig ide at cykle nogen steder hen. Heldigvis har Maryse en ledig lejlighed, hvor jeg kort efter falder i en dyb søvn med masser af skønne drømme. Dreams come true!”

Se eller gense mine vlogs fra min ferie med Eliza Was Here:


<3 – LAU

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit: hoodie og blotterjakke