Sådan kommer du i gang med at løbe

GUIDE: restauranter i Barcelona

img_7526

Som mange af jer allerede ved, var jeg i Barcelona i weekenden. Der var planlagt en masse kulturelle ting, men det endte med, at vi egentlig kun brugte vores tid på mad, drinks og mere mad. Det fik  vi fandma også at føle, da alle beløbene begyndte at blive hævet fra fælleskortet efter turen. Men det er også sådan det skal være. Man skal leve livet, når man er på ferie og sådan er det.

Vi fik virkelig besøgt en masse lækre spisesteder, restauranter og barer. Derfor kommer der her mine råd til jer om hvilke restauranter der i hvert fald er et besøg værd eller ej (der er garanteret mange, mange flere men vi kunne ikke nå at spise flere steder qua den korte tur):

 

MORGENMAD

Flax & Kale 

Dette sted var mit yndlingssted på hele turen. Jeg ELKSER morgenmad, hvorfor dette ligger nummer 1 på min liste. Men Flax & Kale er et flexitarian spisested. Så vidt jeg kunne forstå betyder det at 80% af deres menukort er plantebaseret og de resterende 20% er opskrifter med oily fish (fisk med masser af naturlige fiskeolier). Prøv fx. deres fishtaco – mums. Anyway de har alt hvad dit plantehjerte begærer og JA(!) du kan godt tage din kæreste med derind. Han skal nok (lære at) elske det. En af deres signatur retter er deres acai bowl med hjemmelavet granola (obs. de laver de vildeste granoler). Vi var forbi 2 dage og begge dage var vi lige meget oppe og køre. Desuden har de en hyggelig rooftop med masser af krydderurter og planter, hvorpå man kan sidde og spise sin frokost (OBS. denne er ikke åben til morgenmad – derfor skal du komme til frokost hvis du vil sidder deropppe). Sidst men ikke mindst kan jeg VIRKELIG anbefale at tage deres kokos parfait. En slags yougurt lavet af cremet kokoscreme – HOLY SHIT! (der er et billede af den længere nede – den skål med kiwi og figner osv):

img_7574img_7567img_7571img_7502img_7573img_7500

BRUNCH & CAKE (ingen reservationer)

Dette sted tjekke jeg ud på deres Instagram og blev meget hurtig enig med mig selv om at jeg bare MÅTTE prøve at spise her. De har 45K følgere på Instagram og deres mad ser fuldstændig vanvittig ud. Acai bowls serveret i en ananas, KÆMPE anretninger, juice med farvet kokos – ja bare alt der ser flot ud på kamera. Så Rob og jeg drog afsted mod restauranten og da vi ankom, var kø. Ikke bare kø, men kæmpe kø. 45 minutters ventetid på et bord. Siden der var så mange mennesker, måtte der jo være noget om snakken, så vi skrev os op til et bord og ventede pænt. Da vi endelig fik bord og fik bestilt sad vi ellers og savlede over alle de anretninger der blev smidt til højre og til venstre. Det gik VILDT hurtigt for folk at få deres overdådige morgenmadstallerkner og allerede der fik jeg mine bange anelser. Hvordan kunne de lave maden SÅ hurtigt?! Anyhow vi fik også vores mad (pandekager og en bowl) og wow hvor blev jeg skuffet. Nok mest fordi jeg havde sat forventningerne så højt op og sammenlignet dette sted med nogle af de steder vi besøgte i NYC pga samme kø osv. Men jeg synes ærligt ikke at dette sted kunne levere så meget andet end flotte retter (Rob synes det var okay). Det er i hvert fald bare værd lige at have med i jeres overvejelser før i står i så lang en kø – og helt fair hvis det bare er fordi I gerne vil have et billede derfra til jeres insta feed 😉

img_7554img_7551

 

FROKOST

SURF HOUSE BARCELONA

Super hyggeligt sted ned mod stranden. Lækkert mad og lækre drinks. Der er bare god stemning og så er der noget for en hver smag – salater, vafler, pandekager, rispapirsruller, bowls, tacos, burgers osv) Kan klart anbefales:

img_7590

LA BOQUERIA // KIOSKO UNIVERSAL (ingen reservationer)

Lige ved Ramblaen finder i det store fantastiske marked ved navn La Boqueria. Der er hjernedødt mange hjernedøde turister, men det er et sted der alligevel lige skal besøges. Ude i siderne af markedet finder I en masse forskellige resturanter. Rigtig gode til frokost. Der er mega meget at kigge på og jeg går udfra at varerne er super friske i og med at de ligger i det som jeg nok ville kalde danmarks svar på torvehallerne. Ved frokosttid er der pakket, så sørg for at finde et sted hvor de skriver jeres navn ned og råber jer op, når der er bord. Altså et sted der styr på det ellers får I en hjerneblødning. JEg var tæt på det i hvert fald. Vi faldt over dette sted ved navn Kiosko Universal. Maden kostede INGENTING og så var det bare lækkert og friskt. Mhhh. Og så med et lille glas vin. Vi sad og kiggede direkte ind til kokkene og deres stress – jeg elsker at spise på den der uformelle måde.

img_7509 img_7513

DINNER

BAR MUT (husk at booke bord telefonisk. De har 2 seatings hver aften. Kl 19.30 – 21.30 // 22.00 – 24.00)

Bar mut er en 39 (tror jeg nok det var) år gammel restaurant og de er ekstremt populære. De serverer tapas. Nyfortolket tapas der smager meeega lækkert. Restauranten har ikke noget menukort, så tjeneren vil spørge ind til hvilke slags mad du kan lide og derfra sammensætte en menu til dig. Man vælger selv hvor mange rettet man vil have ind – start med at tage lidt mindre end først antaget, da man hurtigt bliver mæt. OG OG OG de har 2 MEGET dyre retter – hummer og en hel fisk – som jeg ville holde mig fra, da de er MEGA dyre. Med mindre du har røven fuld af penge, så er det bare at give den gas. Hvorom alting er så er maden rigtig god her og atmosfæren genial.

img_7533 img_7540

TAPAS 24 (ingen reservationer)

Udefra ligner dette et virkelig klamt sted. Man ville aldrig sætte sig herind hvis ikke det var fordi man havde fået det anbefalet. De serverer tapas. Tapas på højt plan. Det er bestemt ikke fine dining, men virkelig et besøg værd hvis man godt kan lide at blive udfordret på maden og smagsløgene. Omkring kl 21 er det peek hour og folk står i kø helt ud på vejen, så kom lidt før. Hvis man er til østers, så prøv deres cheviche østers. Se nedenfor:

img_7583 img_7586img_7588

BAR DEL PLA (husk at booke bord)

Totalt hyggeligt og autentisk tapassted. Det var mega hyggeligt og rart at være der. Maden tog virkelig røven på mig. Det var fårking lækkert. Prøv især deres octupus der er 12-timers marineret i øl. SHIT – jeg har aldrig smagt noget lignende. Glemte at tage billeder af maden den dag. Tilgengæld tog jeg et billede at denne flaske vi signerede derinde 😉

img_7563

GOURMET TAPAS BY SENSI (husk at booke bord)

Igen en tapasrestaurant der ved hvad de laver. Alt mad vi fik var lækkert. Og gode vine!

img_7479 img_7481 img_7480

 

DRINKS

BOCA CHICA (fancy cocktailclub med en vanvittigt toilet – tjek det ud. Åben til kl 02)

BAR BRUTAL (der kan også spises her – ellers bare kig forbi til et godt glas vin. Åben til kl 01:30)

OPIUM (er du til mother fucker kæmpe disko-dasko, så hop ned på Opium. Mega club ud til stranden. Åben til kl 06)

CAN PAIXANO (en gammel slagter der er PAKKET med mennesker. Her får du cava fra 1 € og lækre snacks de står og laver bag disken. En fed oplevelse)

 

Hvis der sidder nogen derude med andre gode anbefalinger, så smid dem i kommentarfeltet, så vi har det hele samlet et sted. God tur til alle jer der skal afsted. Barcelona er en feeeeee’ by.

<3 – LAU

   

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan kommer du i gang med at løbe