Sommerens nye drink: Lillet

Min designertaske er blevet stjålet

—Reklame for København Kommune og Politi—

For et par år siden blev min dyre, dyre Mulberry taske stjålet lige for næsen af mig. Denne taske var mit kæreste eje, min første designertaske og jeg havde sparet op til den riiiigtig længe. Jeg fik derudover også hjælp fra min mor, der spyttede lidt ekstra gryn i puljen, så jeg kunne købe mig den taske jeg havde talt om forever.

Én dag tager jeg på café med nogle veninder. En café på Østerbro. Jeg troede egentlig, at Østerbro var et rimelig fredeligt område – indtil vi var færdige på caféen og skulle videre i teksten. Jeg rækker ned efter min taske og leder lidt med hånden uden at fange den med fingrene. Den er bare er VÆK!! (Der gik en omgang koldsved ned af ryggen på mig. Sådan får jeg det altid, hvis der er noget der væk). Min elskede taske havde stået lige ved siden af (hvis det ikke var op ad) min stol. Jeg glemmer aldrig de følelser jeg havde:

 • grænseoverskridende; nu skal personen se hvad jeg har i min taske og personen har været så tæt på mig, uden jeg lagde mærke til det. Føj
 • afmagt; hvis jeg nu havde set personen, kunne jeg være løbet efter eller råbt til andre om deres hjælp
 • stress; nye nøgler til cykel og hjem. Alle de kort der ligger i ens pung. Jeg havde også make-up i tasken. Alt skulle erstattes, bestilles og købes. Belastende og stressende
 • sorg; tænk at miste sin første og mest elskede designertaske. Selvom jeg fik en ny af forsikringen, så var det jo stadig en ny taske

Jeg har naturligvis også fået stjålet noget der ligner 4 iPhones, 3 punge og mine nøgler. Nøgler(!). Lad nu vær med at tage dem altså. Jeg er så træt. Har I også prøvet at få stjålet noget?

some-med-kk-logoHvis I så min story igår (I kan stadig nå at se den et par timer endnu) , så ved I at jeg, Wessel og Chris var ude og lave noget larm på gader og stræder om selvsamme emne – lommetyve. Lommetyveri er nemlig en stigende kriminalitet i København og det har Københavns Kommune og politi, valgt at sætte ekstra meget fokus på i deres nye kampagne “PICKPOCKETS – LOVE DISTRACTION”. Primært er det unge københavnere (20-30 årige) kampagnen appellerer til, da det er os der får stjålet alle vores ting. Faktisk sker 58% af alle lommetyverier i København og det er en stigning med 35% siden 2015. Whaaat?

img_3471I går var vi ude og tale med københavnerne. I ved hvordan københavnerne er, de gider ikke at tale med folk der deler flyers ud eller står med clipboards, da de tror de skal betale eller skrive under på noget. Så vi havde pimpet min Christianiacykel med Københavns kommunes flotte kampagnemateriale og en masse slik, så vi kunne lokke dem over og tale lidt med os (haha). Denne kampagne finder I i form af outdoor reklame på københavns hotspot for lommetyveri (og måske snart som en video med nogle seje bloggerpiger), slikkepinde i nattelivet til de unge og selvfølgelig digitalt. Hvis I godt kunne tænke jer at vide hvilke hotspots der er tale om, så I kan være ekstra opmærksomme når I er er der, så kig her:

 • Hovedebanegården
 • Rådhuspladsen
 • Torvehallerne
 • Nørreport
 • Højbroplads
 • Nyhavn

img_3445img_3468img_3470img_3439Der er hentet data fra politiet og det viser sig, at de forurettede i udpræget grad er mellem 20 og 29 år – blandt de forurettede er næsten dobbelt så mange kvinder som mænd  og at lommetyverierne peaker mellem 13.00-17-00 i hverdagene og 00.00-04.00 i weekender. SÅ GURLS? Hvad gør I for at undgå lommetyverier?

 • Lyner I jeres tasker inden I stiger af toget?
 • Dækker I for jeres pinkode når I hæver penge eller handler? (de dygtige lommetyve kan faktisk afkode jeres kode fra 8 meters afstand)
 • Lægger I mobilen i lommen istedet for på cafébordet?

Hvis I har nogle råd til andre, må I meget gerne kommentere med disse i kommentarfeltet, så laver jeg et helt blogindlæg med de gode råd. Vi skal jo hjælpe hinanden 🙂

img_3476

Jeg håber I har lært lidt og jeg glæder mig til at få jeres gode råd og tricks ift lommetyve 🙂

<3 – LAU

   

5 kommentarer

 • Cecilie

  Jeg har arbejdet i et stort supermarked, hvor vi ofte oplevede tricktyveri af vores kunder, særligt om sommeren og i højtiderne. Især et trick med vejvisning gik igen; et par turister eller ældre mennesker spurgte kunderne om vej på deres store udfoldede kort. Mens de søde og velmenende kunder viste vej fik de stjålet deres pung. Kort forinden havde tyvene afluret koderne, da kunden betalte. Så pas på når I meget venligt hjælper de stakkels ‘turister’. Hold på de vigtige genstande imens.
  Jeg fik selv engang stjålet et spejlreflekskamera i Barcelona på nogenlunde samme måde 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Hvor er din kjole, og din taske fra? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • D

  Et godt råd: Jeg har en nøglering som jeg har sat fast på min pung. Den nøglering kan jeg ‘klikke’ fast på min taskes lynlåse. Den måde kan de ikke snuppe pungen ud af min taske, uden at hive i mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerens nye drink: Lillet