Rejseplaner: jeg skal bruge jeres hjælp??

Perfekte kanelsnegle

Jeg ved godt, at det I skal til at læse, er et ret random blogindlæg – i hvert fald på dette domæne. Jeg bager ikke og kommer heller ikke til det – MEDMINDRE – der er snak om kanelsneglebagning. Jeg har sagt det før og gør det igen: JEG ELSKER KANELSNEGLE.. eller.. faktisk bare alt med kanel. Jeg har én kæmpe last her i livet og det er ting med kanel (helst kanelsnegle). OOOkay så tror jeg I har fattet det.

Da jeg var i sommerhus i påsken bagte jeg kanelsnegle. Faktisk bagte jeg en kanelsneglkage. Sådan en man ser overalt på Instagram i øjebliket. Jeg var nødsaget til at smage sådan én fætter. Derudover eksperimenterede jeg også lige med en lille omgang kanelsnurrrer. Se lige engang: img_0829img_0827img_0837img_0831 img_0834

Opskriften til disse krabater, er en gammel opskrift min mor har givet mig. Så hvis I ikke ved hvad I skal lave i weekenden, så ved I det nu.. Jeg er jo New York, så jeg ved godt hvad jeg skal. Ikke bage i hvert fald. Hvordan I laver snurrer og selve kagen, kan I google jer til. Nu har I i hvert fald fået dejen serveret på et sølvfad.

Velbekomme venner:

 

Dej:

500 g mel ( plus/minus)

50 g gær

2 dl lun mælk

2 æg

100 g smeltet smør

½ tsk salt

1 spsk sukker

Desuden:

1 æg til pensling

Kanelsnask:

100 g blødt smør

10-15 spsk brun farin

1,5 spsk kanel

Sådan gør du:

Man starter med at opløse gæren i den lune mælk. Rør godt rundt så gæren opløses helt. Herefter tilsættes salt, den smeltede smør, æg, sukker og salt. Rør det gooodt rundt. Jeg gjorde det med et piskeris – det kan ikke anbefales. Når alt dette er mixet godt sammen kommer du melen i lidt efter lidt..Når dejen er lækker og glat-ish (jeg var nødsaget til at tage den op af skålen og ælte med hænderne) skal den stå og hæve i en times tid.

Imens laves kanelsnasken klar ved at blande det bløde smør, brune farin og kanel godt sammen (lettest med en gaffel. Prøv at smag på det.. OMG. Så lækkert. Stil snaskeskålen til side (ikke i køleskabet – det skal være mega blødt).

Når dejen har hævet godt, tages den ud af skålen og rulles ud. Så firkantet som muligt og husk mel under dejen. Kom derefter kanelsnasken på – helt ud til kanterne og rul den derefter sammen som en rullepølse. Skær rullen ud i 2-3 cm tykke skiver og huske at tage det stykke der er løst og sæt det på den ene side af sneglen og udvid det på sneglen, så alt snasken ikke løber ud i bunden når de bages. Lad sneglene hæve i 30 minutters tid og pensl dem derefter med æg, så de bliver flotte gyldne og shiny.

Sneglene skal bages i ovenen på 200 grader i cirka 20 minutter.

VOÌLA !!

<3 – LAU

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rejseplaner: jeg skal bruge jeres hjælp??