Tirsdagstippet #16 : min mormor og ensomhed

Roskildesyge: sådan bliver du rask

RoskildesygeNorovirus (Roskildesyge).

Norovirus er en hårdfør virus, som giver akut maveinfektion med diarré og opkastning. I Danmark kaldes sygdom med norovirus for “Roskildesyge”, fordi det første danske sygdomsudbrud var i Roskilde i 1936.

FEDT!
Jeg har ligget i sengen tre dage grundet Norovirus. Såååå deeeeeeethhh!
Som nogen af jer måske så på min Instagram story i går, så spurgte jeg om hjælp. 3 dage … Med Roskildesyge.. Not nice! Så jeg havde helt desperat brug for gode råd, der kunne gøre mig rask Jeg fik overdrevet mange henvendelser og rigtig mange forskellige tricks til at bekæmpe Roskildesygen. Fordi det er sådan et super nice emne, så tænker jeg da at dele alle disse trick med jer. Måske der sidder nogen på den anden side, der også har Roskildesyge (please.. Lad det ikke kun være mig).
Lad os bare tage dem én af gangen. Here we go:
 • Havregrød lavet på vand med masser af revet æble
 • Revet æble
 • Coca cola (den ægte – med masser af sukker)
 • Dicoflor tabletter
 • Væske i små mængder. Ca. en spiseske hvert 5 minut
 • Vælg væske der smager godt. Det er lækre at brække sig med colasmag end mavegalde
 • Vanilie is
 • Kogende vand
 • Kogende vand med ingefær (lad det trække i 5 minutter og tag derefter ingefæren op)
 • Appelsinjuice
 • Marcipanbrød (ja wtf?)
 • Bananer
 • A38
 • Vand med tsk salt og 1 tsk sukker
 • Knækbrød
 • Riskiks
 • Ristet brød med smør og salt
 • Saftevand
 • En enkelt tår saft og en enkel bid af stykke toastbrød med ti minutter i mellem
 • Mælk – lidt af gangen
 • Ufiltreret æblemost

Jeg nåede ikke at prøve alle de gode råd af på de 3 dage. Men jeg kan fortælle jer at Coca cola var en Rigtig.Dårlig.Idé. Brusen i colaen var bestemt ikke optimal for kvalmen og gjorde egentlig bare det hele værre. MEN det var rart at det i det mindste smagte godt da det kom op igen (hahah).

Kogende vand med ingefær hjælp faktisk på brækkeriet. Efter at have drukket en kæmpe kop med ingefærvand, stoppede det. Halleluja.

I forhold til mad.. Så er det eneste jeg har spist i disse sidste tre dage: Coko Pops og Cherios.

Hvis du sidder derude med flere gode råd, så smid dem da lige i kommentarfeltet. Så har vi det hele samlet ét sted 😉

<3 – LAU

   

4 kommentarer

 • Ham den irriterende derhjemme

  Det må gøre pææænt naller at drikke kogende vand. #jegmærkerintet #duerenhårdnødlillefis

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Jeg føler med dig! Jeg sidder i Goa med samme virus (måske bare en reel madforgiftning). Jeg burde slet ikke brokke mig, når jeg kan svømme i havet og sidde under palmer og drikke min cola, men jeg har mest af alt bare lyst til kold minimælk, rugbrød med leverdreng og god wifi, så jeg kan se Netflix!!! 😫😫😫 Bakterier som disse er da noget af det ondeste jeg har oplevet 😪

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laulaubaubau

   Shit.. Jeg har virkelig ondt af dig. Det er så nedtur at være på ferie og være syg. Herhjemme bliver man trods alt fri for at tage på arbejde og træne 😉 Rigtig god bedring Amalie.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstippet #16 : min mormor og ensomhed