Rosé Ruten 2017

ADVARSEL: der er griseknogler i jeres slik

— Reklame for Katjes —

HELLERE EN GRIS PÅ STILLADSET END I POSEN img_2869 img_2874

HELLERE EN GRIS I ELEVATOREN END I POSEN

img_2875 img_2878

HELLERE EN GRIS I TOILLETTET END I POSEN

img_2863

HELLERE EN GRIS I SKABET END I POSEN

img_2867

Nu tænker I nok, at jeg er blevet rablende sindssyg og ikke har andet end griseri på hjernen. Men der er naturligvis en årssag til galskaben. Det er sådan, at når man spiser slik, så spiser man automatisk gris. Jaaaa, lækkert lyder det ikke vel? Jeg er – fra barns ben – blevet overbevist af min mor, om at grisekød smager dårligt. Det synes jeg stadig den dag i dag. Det eneste jeg kan finde på at spise, er bacon – jeg tyer dog helst til kalkunbaconen og flæskesværd (som vel egentlig er det aller klammeste på en gris. Grisehud – føj for den lede). Jeg tror, det er meget normalt at, man ikke kan lide det, som ens forældre heller ikke kan lide. Man er jo opvokset med den tro. Ligesom lammekød. Fy for den lede. Bvvvadr. Bare lugten af lammekød kan slå mig omkuld. Sådan har min mor det også #haha

Men, men, men nu er det ikke lammekød det skal handle om. Det skal handle om gris. Grise-gelatine. Eller bare gelatine. I mit brief til dette sponsorerede indlæg (samarbejde om man vil) står der således:

“Det forholder sig sådan, at meget almindeligt slik indeholder gelatine fra dyr – eksempelvis i vingummi og lakrids. Gelatine er det bindemiddel i slik, som giver konsistens og tyggefornemmelse. Det er lavet af knogler og hud fra blandt andet grise, og det bliver fremstillet ved at udkoge ben, hud og andre dele fra dyr.”

Når jeg får det skåret ud i pap på denne måde, så får jeg lyst til at kaste op. Kaste alt det slik op jeg har spist gennem tiderne.  Det er simpelthen for ulækkert at tænke på. Hvis man googler husblas eller gelatine står der også at der er sener i. Mums filibaba. Se HER.

Derfor handler dette blogindlæg om Katjes og deres 100% vegetariske slik – altså uden gris, hud, knogler og sener. Katjes kører lige pt en kampagne ved navn Veggiejesjesjes – til de langsomme Vegetar Yes Yes Yes ;- ) For at sætte fokus på det her emne. Jeg tror faktisk det er de færreste der er klar over hvor ulækkert det egentlig er med almindeligt slik. Jeg har længe købt slik fra Katjes, mest fordi jeg godt kan lide deres slik – ikke så meget fordi det er uden gelatine. Men efter jeg er blevet oplyst (tænk det først er i dag hva?), kommer jeg kun til at købe Katjesslik. Alt andet slik, vil jeg få det meget svært med. Jeg vil ikke kunne føre det i skrutten, uden at forestille mig en kæmpe, kæmpe, kæmpe gryde fyldt med grissebasse-knogler og grissebasse-hud og grissebasse-sener der koger og bliver til vingummier.

KONKURRENCE

Med den lækre beskrivelse vil jeg nu udlodde en slikkurv fra Katjes og en lille grissebassebamse som set på billederne ovenfor. Det eneste I skal gøre for at deltage i konkurrencen, er at dele et billede på Instagram hvor I skal placerer en gris – digitalt (fx en grise-emoji) eller fysisk – og bruger hashtagget #veggiejesjesjes. Good luck girlfriends.

Nu smækker jeg benene op på sofabordet og nyder mit lækre slik uden grissebasser.

9a0a5dd2-216f-48e0-9580-9e0c91a4a0b7

Jeg glæder mig til at se jeres billeder. God eftermiddag.

<3 – LAU

   

1 kommentar

  • Det er virkelig mærkeligt, når man har spist noget i så mange år, uden at tænke over hvad der er i 😀 “grissehud” 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rosé Ruten 2017