pige på klippe outdoor ridning

Sådan får du dit barn interesseret i ridning

Er du vild med at ride? Er dit barn ikke helt så interesseret i det, som du gerne ville have? Det skal du ikke være ked af. Hvis du elsker at ride og dine børn ikke gør, er det måske fordi, de er blevet introduceret til det på en forkert måde.

Herunder kan du læse om, hvordan respekt for barnet er vejen frem, og om at støtte og hårdt arbejde bliver din fremtid, hvis du får dit barn interesseret i ridning. Derudover kan du læse 6 gode råd til dig og dit barn i forbindelse med ridning.

Respekt for barnet er vejen frem, måske rygcrawl er bedre?

Hvis du ønsker at få dit barn interesseret i ridning, gælder det først og fremmest om at respektere barnet. Selvom du er vant til heste og er glad for dem, betyder det ikke, at dit barn kommer til at elske dem fra starten.

Alternativt kan i starte til svømning. Her kan jeg anbefale denne guide til rygcrawl

Heste er store dyr, og de kan derfor virke voldsomme for et mindre barn. Af samme årsag kan den umiddelbare tanke fra barnets side være, at det ikke lyder som en rar tanke at skulle op på hesten. Og hvis dit barn på ingen måde har lyst, er der desværre ikke så meget at gøre – i dette tilfælde må du respektere barnets ønsker og eventuelt vente til han eller hun måske skaber egen interesse.

Hvis dit barn lyder til at være en smule interesseret i heste og ridning, så kan du sagtens slå til og tage ham eller hende med ud på en prøvetur. Hvis du selv er medlem af en rideklub, eller hvis du selv har en eller flere heste, kan du med fordel starte der. Så gælder det selvfølgelig om at tage det langsomt og i det tempo, som du kan mærke, at barnet ønsker. Hvis du gør dette og samtidig agerer yderst tålmodig, er der en stor chance for, at dit barn kunne gå hen og blive interesseret i ridning.

Støtte og hårdt arbejde bliver din fremtid

Lykkes det at få dit barn til at være vild med heste og ridning, skal du være forberedt på, at det kan gå hen og blive hårdt arbejde. Om I har jeres egne heste, eller I er medlem af en rideklub, kræver det mange timer fra din side, som skal gå til ridetimer, pasning af heste og en masse øvelse.

Du skal desuden sørge for at snakke godt og grundigt med dit barn om ridetimerne, så du er sikker på, at de stadig ønsker at gå til sporten, og så du er sikker på, at de stadig er trygge ved det. Det er vigtigt, fordi det involverer dit barn, et andet levende væsen og en masse tid, og derfor skal det ikke blot være en interesse, der stopper igen med det samme. Både for hestens og dit barns skyld. Og også din egen. Hvis du har mod på det, skal I nok kunne få en masse gode oplevelser ud af, at dit barn går til ridning. Ønsker du at vide mere om andre interesser inden for outdoor-genren, kan du finde rideudstyr på linket.

6 gode råd til dig og dit barn

Når dit barn skal begynde til ridning, kan det være lidt svært at vide, hvordan du skal håndtere situationen over for dit barn – både hvis du selv er interesseret i ridning, og også hvis du ikke er. Derfor får du herunder 6 gode råd til både dig og dit barn:

  • Respektér dit barn (og dig selv).
  • Tag det stille og roligt fra starten, og vær yderst tålmodig.
  • Forbered dit barn hjemmefra, så han eller hun ved, hvad der skal ske.
  • Lyt til dit barn.
  • Sørg for at anskaffe det rigtige udstyr.
  • Få fat i en rolig hest.

About the Author: BauBauBau